Lehmus jätkab senisel ametikohal kuni järeltulija ametisse asumiseni, teatas ettevõte oma avalduses. Ametikohalt lahkumise põhjus pole avalikkusele teada.

Neste aktsia kukkus veebruaris, kui biokütuste tootja ja nafta rafineerija avalikustas neljanda kvartali oodatust väiksema ärikasumi. Lisaks prognoosis ettevõte 2024. aasta taastuvenergia toodete müügimarginaali eelmise aasta omast madalamaks, kirjutab Reuters.

Eelmise aasta novembris koondas Neste 400 töökohta üle kogu maailma plaaniga säästa 50 miljonit eurot aastas. Kokkuhoiu eesmärk oli firma sõnul valmistuda kasvavaks konkurentsiks taastuvkütuste valdkonnas.

Samuti teatas Neste, et ühendab oma taastuvenergia lennunduse, taastuvenergia maanteetranspordi ning taastuvate polümeeride ja kemikaalide divisjonid üheks ning ühtlustab oma arendusportfelli.

Neste on viimastel aastatel kiiresti kasvanud, ettevõte on investeerinud jäätmetest ja jääkidest toodetud taastuvkütustesse. Tööstused ja transpordiettevõtjad otsivad üha enam keskkonnahoidlikumaid kütusealternatiive, et vähendada heitkoguseid.